Delavnica “SUPERŽIVILA” s Savino A. Ritter

Ponedeljek, 14. maj 2012, je bil »DAN SUPERŽIVIL« na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled. Delavnico z naslovom-»Superživila – popolna hrana, gurmanski užitek in pomemben del najmodernejše kulinarike« sta vodili Savina A. Ritter in Ariana Vetrovec.

Savina A. Ritter nam je na zelo prijeten način posredovala svoje široko znanje in izkušnje s področja poznavanja in uporabe oz. uživanja superživil. Seznanila nas je z izvorom in lastnostmi posameznih superživil, načinu uživanja pa tudi o njihovem vplivu na organizem. Spoznavali smo superživila za razstrupljanje in krepitev organizma, superživila za hormonsko ravnovesje, za odpravo stresa in sladkorje oz. nadomestke sladkorjev pa tudi superživila za pomlajevanje in lepoto.

Predavateljica, Ariana Vetrovec, pa je predstavila vlogo posameznih hormonov in pomen vzdrževanja hormonskega ravnovesja za zdravje in dobro počutje.Tako smo se seznanili tudi z dieto »popolna 10«. Vsa obravnavana superživila smo lahko tudi pokusili in na koncu degustirali nekaj jedi pripravljenih iz superživil ter se tako tudi malo ?posladkali?.

Na delavnici, ki jo je organiziral Medpodjetniški izobraževalni center v okviru zavoda Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, je sodelovalo 29 udeležencev iz različnih gostinsko turističnih podjetij, šol , drugih ustanov in tudi posamezniki. Na osnovi zainteresiranosti in odziva udeležencev lahko že načrtujemo nadaljnje sodelovanje kot tudi nadgradnjo v smeri uvajanja najnovejših prehranskih trendov in praktične uporabe v kulinariki in gastronomiji.

Leave a reply