Delavnica za kuharje v okviru Evropske Sheme šolskega sadja in zelenjave s finančno podporo EU
Pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo 27. junija 2017 v šolski kuhinji šolskega hotela Astoria izvedli delavnico na temo “Shema šolskega sadja in zelenjave”. Udeleženci delavnice so bili kuharji in organizatorji prehrane iz osnovnih šol in CŠOD Gorenjske. Pogovarjali smo se o pomembnosti še večje vključitve sadja in zelenjave v šole in vrtce. Po teoretičnem delu smo tudi praktično pripravili nekaj jedi. Verjemite, ko skupaj stopi 17 profesionalcev, ki dnevno skuhajo in razdelijo na stotine obrokov našim osnovnošolcem, čas hitro mine in mize so kmalu polne dobrot. Delavnico smo zaključili z enotnim mnenjem, da se tudi zaposleni v osnovnošolskih kuhinjah morajo izobraževati in srečevati med seboj.
Pri izvedbi so pomagali študentje VSŠGT Bled z mentorjema Marijanom Lebarjem in Katico Mikelj.
Leave a reply