dr. Grafenauer Boža

Dr. Boža Grafenauer je strokovnjakinja s področja vključevanja in interpretacije dediščine v turizem. Leta 1999 je diplomirala iz etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, leta 2004 magistrirala, 2008 pa doktorirala. Njeno raziskovalno in izobraževalno delo je vseskozi usmerjeno v raziskovanje slovenske kulture, načina življenja in vključevanja v turizem. Je avtorica več strokovnih in znanstvenih člankov. Predava tudi na Visoki šoli za hotelirstvo in turizem Bled.

V okviru Zavoda Etnoservis od leta 2004 izvaja različne tematske delavnice, seminarje in predavanja za različne ciljne skupine (vzgoja in izobraževanje, turizem, ,…), kot strokovnjakinja je sodelovala v projektih povezanih s turizmom in dediščino (CULTH:EX), Okusi loškega podeželja, Historial, …itd.) Je članica strokovne komisije in predavateljica pri usposabljanju za regionalne turistične vodnike po Julijskih Alpah. Aktivno je vpeta tudi v mednarodno združenje AEHT, kjer ima vlogo članice strokovne komisije za področje poznavanje turistične destinacije.

Z dediščino in turizmom je povezan tudi moj prosti čas. Rada imam naravo, vse vrste športa, potepanje po bližnjih in daljnih krajev in druženje z zanimivimi ljudmi. Zato sem še posebej vesela, da lahko kot predavateljica moje strokovno znanje in izkušnje delim s študenti.

 

 

Leave a reply