Fakultativna ekskurzija v Berlin 2017

16 študentov se je med 9. in 15. 3. 2017 udeležilo fakultativne ekskurzije v Berlin. Obiskali so ITB, dva hotela, Grand Hyatt Berlin in Waldorf Astoria Berlin ter si ogledali mesto.

Študentje so se naučili, kako poteka proces sprejema potnikov na letališču (prijava prtljage, kontrola dokumentov in osebnih stvari, spremljanje objav o letih ipd.), spoznali ponudbo nizkocenovnih letalskih prevoznikov, se seznanili z možnostmi javnih prevozov v velikih mestih, se naučili orientirati po mestu in poiskati posamezne znamenitosti, vadili so samostojno komuniciranje v nemškem jeziku, na borzi pa so se seznanili s ponudbo turističnih destinacij z vsega sveta. Navajali so se na organiziranost, točnost, sobivanje in sodelovanje s kolegi.

Obiskali smo tudi dva hotela, Grand Hyatt Berlin in Waldorf Astoria Berlin. Prijazno osebje nam je predstavilo poslovanje hotelov, pokazalo hotelske sobe in restavracije. Manjša skupina je obiskala tudi hotel Adlon. Študentje so imeli možnost obiskati Haus am Check Point Charlie, živalski vrt, Berliner Unterwelten, televizijski stolp,  Museumsinsel, si ogledati ostanke berlinskega zidu East Side Gallery,  Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in največjo blagovnico na celini KADEWE.

Berlin 2017 vrata

 
Leave a reply