Future Tourism Conference in Sveti Štefan

V Budvi smo poskrbeli tudi za izobraževanje, ki je zajemalo prisotnost na konferenci Future Tourism, udeležbo na testu znanja in ogled Sv. Stefana,  turistične znamenitosti pod UNESCO-vo zaščito.

Future Tourism Conference je potekala na Akademiji znanja. Gostujoči predavatelji so nam predstavili aktualni digitalni in on-line marketing v turizmu, ko imamo na voljo precej nove tehnologije, ki se hitro razvija.

Dr. Patrick Patridge nam je podal ogromno zanimivih informacij na temo trženja preko spletnih strani in aplikacij. Podal nam je naslov strani Strinkingly, preko katere enostavno izdelamo svojo spletno stran, brez, da bi poznali HTML ali CSS. Najbolj zanimivo pa mi je bilo, če nam v spletnem naslovu na začetku piše http://, pomeni, da je stran zaščitena, oziroma popolnoma varna.

Za konec pa smo naše bivanje v Budvi popestrili z obiskom Svetega Štefana. To je hotelsko naselje na skalnem otočku in je najpomembnejše turistično središče Črne gore. S kopnim je povezan z ozkim nasipom peska, ki ga je naplavilo valovanje morja, nasip je bil kasneje utrjen z zidom.
3 1

Sveti Štefan je nekdanje ribiško naselje, ki je nastalo sredi 15. stoletja in je do danes ohranilo svoj videz. Stare ribiške hiše z zunanjo arhitekturno podobo spominjajo na srednji vek, znotraj pa so preurejene v moderne luksuzne apartmaje, hotelske sobe, trgovine, restavracije in kavarne. Na otoku razpolagajo s kar tremi cerkvami, in tremi plažami, od teh pa je ena namenjena zgolj otoškim gostom. Študentje VSŠ Bled smo bili očarani nad hotelskim naseljem in eksluzivnostjo hotelske storitve.

Klavdija Schaffer
Leave a reply