Gastronomsko kulinarična jugozahodna Slovenija in Italija – strokovna ekskurzija 2. letnikov
Študenti 2. letnika VSŠGT (smeri PG in PT) so se od 13. do 14. 3. 2014 udeležili strokovne ekskurzije po jugozahodni Sloveniji ter Italiji. Najprej so obiskali turistično kmetijo Kabaj v Goriških brdih, kjer so se spoznali s proizvodnjo vrhunskih vin. Pot jih je nato vodila do restavracije La Subida v Cormons (Italija), katero vodita zakonca Sirk. La Subida si je s kulinariko, ki se močno ozira v preteklost in v furlansko tradicijo, a jo nadgrajuje s sodobnimi prijemi, leta 2007 prislužila tako zelo zaželeno Michelinovo zvezdico, s tem pa je Sirk edini Slovenec, ki jo ima trenutno v lasti. V La Subidi so se študenti prepustili vrhunskim kulinaričnim užitkom in tudi degustaciji njihovih vin. Prvi dan strokovne ekskurzije so študenti zaključili z ogledom ribogojnice Fonda, kjer so si ogledali gojišča školjk ter brancinov.
Drugi dan ekskurzije so si študenti ogledali še tovarno ter pražarno kave Illy v Trstu. S tem se je uradni del ekskurzije končal in sledila je pot proti Bledu. Vsem študentom se je ekskurzija zdela zelo poučna ter zanimiva, več utrinkov s strokovne ekskurzije pa najdete tukaj.
Leave a reply