Igor Jagodic

Vodja kuhinje restavracije Strelec, Kaval Group, diplomant Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled – 1998.

Ko sem leta 1994 zaključeval s šolanjem na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Bled, sem se znašel pred pomembno odločitvijo.
Že od osnovne šole naprej sem želel postati kuhar, vendar pa sem vseeno želel nadaljevati s šolanjem. Ker pa v tistem trenutku nisem našel študija, ki bi me resnično veselil in ki bi še vseeno imel neko povezavo z gostinstvom oz. s kuhanjem, sem se odločil za zaposlitev. Po opravljenem pripravništvu in odsluženem vojaškem roku sem se zopet znašel pred vprašanjem, kako naprej in ravno v tistem trenutku se je pojavila idealna rešitev (še vedno se mi zdi, da je bila to odlična odločitev); vpisal sem se in bil tudi sprejet na Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled.


V dveh letih na tej šoli sem dobil kar nekaj novega znanja, novih prijateljev, dobil prve izkušnje s tujino (tekmovanja), spoznal delo v različnih gostinskih obratih, kar pa je najpomembnejše, je to, da sem na tej šoli spoznal, da sem se odločil za pravi poklic in da je to poklic, v katerem je vredno vztrajati. Šola pa mi ni dala samo znanja in novih spoznanj, ampak tudi možnost zaposlitve po končanem študiju oziroma odlično možnost za nov začetek v moji poklicni karieri.

Leave a reply