mag. Peter Mihelčič

Mag. Peter Mihelčič je od leta 2019 dalje direktor Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Kot veliko čast si šteje, da je bil redni študent in diplomant prve vpisane generacije na višješolskem študiju programa gostinstvo. Na šoli se je zaposlil leta 1999 kot laborant, kasneje pa kot predavatelj višje šole za strokovne predmete s področja strežbe jedi in pijač. Po končanem študiju je nadaljeval študij turizma na Turistici v Portorožu, kasneje pa je tudi uspešno končal specialistični študij hotelirstva Cesar Ritz v Švici. Magistrsko diplomo je prejel na Fakulteti za managemenet v Kopru.
Poleg vodenja zavoda predava študentom programa gostinstvo in turizem. Specializiran je za predmete iz področja gostoljubnosti, strežbe jedi in pijač, barmanstva ter kakovosti v turizmu.
Peter Mihelčič je tudi strokovnjak s področja evalviranja šol, kjer deluje kot strokovnjak pri agenciji Nakvis. Aktivno sodeluje tudi pri Društvu barmanov Slovenije. Pri svojem delu se udejstvuje pri promociji poklicev v gostinstvu, velneški dejavnosti in turizmu tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Mednarodno je zelo vpet v različne projekte, tekmovanja in druge oblike mednarodnega sodelovanja.

V prostem času je ljubitelj kampiranja, kjer z družino in avtodomom odkriva svet. Zelo blizu so mu tudi letalske družbe in pa nepozabna potovanja z letali. Najljubša aplikacija je Flightradar. Prosti čas preživlja v naravi in odkriva nove destinacije.

Njegov moto se glasi: If you don’t go, you don’t have a story.

 

 

Leave a reply