Prešernova 32 | 4260 Bled | 04 575 34 10 | info@vgs-bled.si
Višješolski študijski program za gostinstvo in turizem
Ime študijskega programa
Višješolski študijski program za gostinstvo in turizem
Pogoji za napredovanje:
V 2. letnik lahko napreduje študent/ka, če je uspešno opravil/a obveznosti iz modulov, predmetov in praktičnega izobraževanja (vključno z vajami, seminarskimi nalogami, projekti, izpiti) 1. letnika v obsegu najmanj 45 KT, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz vaj in praktičnega izobraževanja.
Študent/ka lahko ponavlja letnik, če opravi študijske obveznosti in praktično izobraževanje istega letnika v obsegu najmanj 20 kreditnih točk, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz praktičnega izobraževanja. Ponavljanje odobri študijska komisija višje strokovne šole na podlagi pisne vloge študenta/ke.
Pogoji za dokončanje študija:
Za dokončanje študijskega programa in pridobitev izobrazbe mora študent/ka opraviti vse študijske obveznosti programa (izpite, vaje, seminarske naloge), in sicer:
1. obvezne module v obsegu 76 kreditnih točk:
M1 – Komunikacija in informatika – 22 kt
M2 – Trajnostno upravljanje destinacije – 19 kt
M3 – Menedžment v gostinstvu – 19 kt
M4 – Trženje in poslovanje v gostinstvu in turizmu – 16 kt
2. izbirni modul v obsegu 23 kreditnih točk:
M5 – Projekti v gostinstvu – 23 kt ali
M6 – Gostinstvo in barmanstvo – 23 kt ali
M7 – Gostinstvo in harmonija okusov – 23 kt ali
M8 – Kreativni načini priprave hrane – 23 kt ali
M9 – Projekti v turizmu – 23 kt ali
M10 – Doživetja v turizmu – 23 kt ali
M11 – Poslovna srečanja in dogodki
3. predmet odprtega kurikula (11 kreditnih točk)
Projektni praktikum – katalog znanja
Praktično izobraževanje
4. prostoizbirni predmet (5 kreditnih točk)
5. diplomsko delo (5 kreditnih točk)
Diplomsko delo je sestavljeno iz diplomske naloge in zagovora.
